Dual pin

Dual pin gebruiken

Met dual pin is het mogelijk meerdere bankrekeningen te beheren met een enkele bankpas. Door de pincode die je gebruikt bij het betalen, wordt de betaling automatisch afgeschreven van de bijbehorende bankrekening.

Zeker wanneer je meerdere betaalrekeningen hebt, dan kan dit handig zijn. Je hoeft dan niet langer meerdere bankpassen bij je te hebben. Ook indien je jouw maandelijkse uitgaven wilt beheren, dan is dit een handige optie.

Stel dat je de boodschappen van een bepaalde rekening wilt betalen en leuke dingen zoals uit eten gaan van een andere bankrekening. Dit wordt eenvoudig gemaakt door het gebruik van dual pin.

Welke banken  bieden de mogelijkheid van dual pin aan?

Tot op heden is bunq de enige bank die de mogelijkheid van dual pin aanbiedt. Als je daarbij in ogenschouw neemt dat het bij bunq mogelijk is om 25 verschillende bankrekeningen te openen, kan je op deze manier handig jouw maandelijkse budget verdelen over verschillende bankrekeningen.

Meer inzicht in de uitgaven

Het verdelen van uitgaven over verschillende bankrekening zorgt ervoor dat je meer inzicht hebt in hetgeen je uitgeeft. Ook kan je dan gedurende de maand zien hoe je ervoor staat.

Heb je bijvoorbeeld 200 euro gereserveerd voor het uitgaan, maar is er na 1 week al 150 euro uitgegeven, dan zal je het de rest van de maand rustiger aan dienen te doen.

dual pin uitgaven bijhouden

De mogelijkheid van dual pin wordt bij elke betaalde rekening bij bunq aangeboden. De goedkoopste bankrekening bij bunq is de EasyMoney rekening, die op dit moment 8,99€ per maand kost.

  • De enige bank met dual pin mogelijkheid
  • Tot 25 betaalrekeningen openen
  • Maximaal inzicht in de uitgaven

Minder vatbaar voor diefstal

Mocht onverhoopt jouw pincode en bankpas worden gestolen, dan heeft de dief slechts toegang tot 1 van de bankrekeningen. Door het geld op de bankrekening te verdelen over meerdere bankrekeningen, kan je het risico bij diefstal beperken.

Zo kan je ervoor kiezen het grootste saldo op een bepaalde rekening te laten staan, welke je niet gebruikt voor betalingen in een winkel of online. Daarnaast kan je dan regelmatig kleinere saldo`s overboeken naar de andere rekeningen die je voor betalingen gebruikt.

Hierdoor beperk je het risico om te worden bestolen voor een groot bedrag. Jouw hele bankrekening plunderen is hierdoor praktisch niet meer mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *