Dollar omrekenen

Dollar omrekenen

De dollar omrekenen naar de euro lijkt eenvoudig. Uiteindelijk gaat het erom hoeveel dollars je ontvangt voor jouw euro`s. En hierbij kan er sprake zijn van een groot verschil.

De officiële wisselkoers

De officiële wisselkoers die je op het internet terug kan vinden is slechts een referentie, wat betreft het aantal dollars je gaan ontvangen voor jouw euro`s. In de praktijk zal je uiteindelijk bijna altijd minder dollars ontvangen dan waarop je had gerekend. 

Wel is het zo dat de manier waarop je jouw dollars in  bezit gaat krijgen een grote rol speelt. De dollar omrekenen naar euro`s is dan ook net iets meer dan alleen de koers opzoeken op het internet. Geld wisselen zonder kosten is er doorgaans niet bij.

Contant geld omwisselen naar dollars

Dit is doorgaans de minst voordelige methode om aan dollars te komen. De koers die wordt gehanteerd wijkt namelijk fors af van de officiële wisselkoers. Daarnaast worden er vaak ook nog transactiekosten in rekening gebracht.

Pinnen in Amerika

Het opnemen van dollars bij een pinautomaat in Amerika zal je al een hoger bedrag in dollars opleveren. Echter, ook hier is er nog steeds sprake van een wisselkoersopslag en kosten voor het pinnen zelf.

Bij kleinere bedragen zal je procentueel nog steeds veel geld verliezen. Er is dan als snel sprake van een verlies van meer dan 10%.

Dollar omrekenen pinnen

Een multi currency rekening gebruiken

Het gebruik maken van een multi currency rekening zal je de meeste dollars opleveren. De dollar omrekenen zal op deze manier het dichts in de buurt komen bij de wisselkoersen die je op het internet kan terugvinden.

Aanbieders van multi currency rekeningen zijn onder meer Wise en Wirex. Bovendien is het openen van een bankrekening in de vorm van een multi currency rekening bij deze bedrijven geheel gratis.

Na het openen van een multi currency rekening kan je vanaf de euro rekening een bedrag overmaken naar de dollarrekening. Dit doe je binnen  jouw eigen bankrekening en dan via de app die bij deze rekeningen horen. De omrekening zal vervolgens plaatsvinden tegen de officiële wisselkoers.

Door vervolgens in Amerika te gaan pinnen vanaf de dollarrekening zal je niet langer tegen een wisselkoersverlies aanlopen. Ook indien je een bankbetaling in Amerikaanse dollars dient uit te voeren kan je op deze manier veel geld besparen.

Een multi currency rekening kan je daarnaast voor nog veel meer valuta`s gebruiken, zodat je nog veel meer geld kunt besparen, wanneer je op reis gaat.

Vergelijking tussen de verschillende methode

Onderstaand is een indicatief voorbeeld met betrekking tot het aantal dollars dat je in handen krijgt wanneer je 100 euro gaat wisselen:

 Dollarbedrag:
GWK$109,42
ABN AMRO$102,50
Wise$116,57
Wirex$116,57

Doordat de waarde, of de koers, van de dollar ten opzichte van de euro continue aan verandering onderhevig is, is dit een indicatie. Dit is altijd het geval bij valuta omrekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Show

Tot wel 7 keer goedkoper geld overmaken naar het buitenland? Dat kan met Wise!

Dit zijn de bedragen in USD die iemand ontvangt wanneer je 100€ naar Amerika overmaakt:

Wise: $115,97
Rabobank $99,46
ABN AMRO $106,65
ING $103,59