Crypto toekomst

Crypto toekomst

Hoe ziet de crypto toekomst eruit? Een jaar geleden waren bijna alle experts uitermate positief gestemd. Zo waren er meerdere experts, die voorspelden dat voor eind 2021 de Bitcoin de grens van 100.000 USD zou gaan passeren. Helaas is dit niet uitgekomen. Integendeel zelfs. Er is sprake van ontzettend veel onrust.

Daling van de Bitcoin

Na de piek van bijna 60.000€ is de koers ver weggezakt. Een Bitcoin is nu zelfs geen 20.000€ meer waard. Op zich nog steeds een aanzienlijk bedrag, maar als je op 50.000€ bent ingestapt, dan heb je toch behoorlijk wat geld zien verdampen. De grote vraag is nu wat er de komende tijd met de koers gaat gebeuren.

De daling van de Bitcoin heeft andere cryptocurrencies mee omlaag getrokken. Zo is de Ethereum ook met bijna 75% gedaald. De Ripple laat procentueel eenzelfde daling zien.

Wat te doen?

Kopen wanneer de markt de bodem heeft bereikt is de beste strategie die je kan hanteren. Alleen weet je nooit wanneer de bodem is bereikt. En ook al is de bodem bereikt, dan is het nog steeds de vraag wanneer de koersen weer gaan stijgen.

Het lijkt erop dat we met een periode van rentestijgingen te maken gaan krijgen. Dit zal waarschijnlijk niet goed zijn voor de verschillende crypto koersen. Veel mensen zijn toch in crypto gestapt, omdat zij op zoek waren naar een alternatief voor sparen omdat de spaarrente nagenoeg 0% bedroeg.

De stijging van de rente zorgt in het algemeen voor onrust op de financiële markten. Aandelenkoersen zijn ook sterk gedaald.

Persoonlijk zou ik op dit moment niet met grote bedragen gaan investeren in crypto. Wel heb ik zelf voor een relatief beperkt bedrag geïnvesteerd in crypto.

Ik wil ook weer niet de boot missen, wanneer de koersen weer naar het oude niveau gaan stijgen. Het blijft echter een lastige beslissing.

Inspelen op crypto toekomst

Onrust

Er bestaat veel onrust bij crypto beleggers. Zo waren de resultaten van Coinbase zeer teleurstellend. Daarbij komt nog eens, dat er recent berichten verschijnen, dat in het geval een crypto exchange failliet zou gaan, dat dan de cryptocurrencies van de klanten verloren zouden kunnen gaan. Deze crypto zouden dan toekomen aan de schuldeisers. Dat is toch wel erg verontrustend te noemen.

Tijd voor regulering

Voor de crypto toekomst is het van groot belang, dat er nu eindelijk meer regulering wordt ingevoerd. Dit is noodzakelijk om het vertrouwen terug te winnen. Er is de laatste tijd eigenlijk alleen maar sprake van negatief nieuws, waardoor het vertrouwen steeds verder wegzakt. 

Daarnaast zijn er nog steeds scams gaande die toch regelmatig aan het licht komen. Het vervelende hierbij is, dat het dan om scams gaat waar je dit totaal niet had verwacht.

Wat zijn mijn verwachtingen

Persoonlijk denk ik dat het best wel een tijd kan gaan duren, voordat de crypto markt zich weer gaat herstellen. De sterke daling is toch iets wat mensen in hun achterhoofd zullen houden. Hierdoor is het goed mogelijk dat mensen in de toekomst sneller geneigd zijn om hun winst te nemen. 

Wanneer beleggers hun winst nemen, dan zal dit ervoor zorgen dat de koersen niet verder stijgen. Ik verwacht dan ook niet, dat we snel weer nieuw recordhoogtes gaan zien van de Bitcoin koers. 

Dit neemt niet weg, dat de koersschommelingen zich zeker nog lenen voor handel op de korte termijn. Vergeet hierbij niet, dat je  met de juiste strategieën. zelfs in een periode van dalende koersen nog geld kunt verdienen Je dient dan echter niet te vergeten, dat dit doorgaans wel risicovolle strategieën zijn.

Een lastige beslissing

Wat nu de juiste strategie of keuze is, weet je alleen achteraf. Het kan best zo zijn dat je over een paar jaar denkt, had ik nu maar crypto gekocht. De crypto toekomst is echter dermate lastig te voorspellen, dat dit toch min of meer een gok blijft. 

Van groot belang is dat het vertrouwen weer terugkeert. Nadat de huizenprijzen in elkaar zakte nadat de bankencrisis uitbrak, duurde het ook jaren voordat deze prijzen weer op het oude niveau terechtkomen. Inmiddels worden alle records gebroken. Dit zou ook de crypto toekomst kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *