Lender en Spender

Dit is een relatief nieuw concept. Lender en spender brengt mensen bij elkaar om geld te lenen en uit te lenen. Op deze manier wordt er geen gebruik gemaakt van een bank en worden er veel kosten bespaart. En dit ziet u terug in de rente tarieven.

Lender en Spender

Hoe werkt het?

Particulieren en bedrijven financieren leningen aan andere particulieren. Het geld wat wordt binnengehaald wordt uitgeleend aan kredietwaardige particulieren. Dit gebeurt niet 1:1 maar wordt als het ware verspreid. Hierdoor wordt het risico op niet terugbetaling gereduceerd. Uiteindelijk is het een soort van crowdfunding. Leningen worden gefinancierd door verschillende investeerders.

Het voordeel voor de particulier op zoek  naar een lening

Dat is eenvoudig. Een lage rente. Op dit moment kunt u al terecht voor een lening met een rente van 4,3%. u kunt op deze manier dus goedkoper geld lenen.

Aanvragen van een lening

U kunt eenvoudig op de website van lender en spender een aanvraag indienen en een lening afsluiten. U kunt een lening aanvragen van minimaal 5,000€ tot en met 25,000€. 

De looptijden variëren van 2 tot en met 5 jaar. Een lening vertoont daarmee veel vergelijkingen met een persoonlijke lening. Daarentegen kunt u wel altijd boetevrij vervroegd aflossen, hetgeen bij een persoonlijke lening niet altijd mogelijk is.

U kunt al de benodigde documenten online invullen of uploaden. Dit versnelt uiteraard het proces van afhandelen aanzienlijk. 

Mag dit wel?

Dit mag zeker. Lender en spender beschikt over alle benodigde vergunningen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het is dus een betrouwbare partij.

Zij willen de tussenkomst van een bank voorkomen, waardoor mensen veel geld kunnen besparen.

Vervolgens worden de kosten die hiermee worden bespaard verwerkt in de rentetarieven.

Lender en Spender vergunning

Wilt u een lening afsluiten voor een periode van maximaal 60 maanden, dan kunt u dus terecht bij Lender en Spender. 

Wanneer kom je in aanmerking voor een lening?

Er worden wel strikte voorwaarden gesteld om in aanmerking te komen voor een lening:

  • Je dient in het bezit van een vaste baan te zijn of een toereikende pensioenuitkering ontvangen.
  • Er mag geen sprake zijn van een negatieve BKR registratie. Geld lenen zonder BKR toetsings is niet aan de orde.
  • Je dient in Nederland te werken en wonen. 
  • Jouw leeftijd dient te liggen tussen de 21 en 65 jaar.

Voldoet u niet aan deze voorwaarden dan komt u helaas niet in aanmerking. 

Een interessant concept met toekomst

Persoonlijk vinden wij dit een interessant concept. Het is geen geheim dat banken veel geld verdienen. Als u bijvoorbeeld ziet dat u op een betaalrekening helemaal geen rente ontvangt en op een spaarrekening is de rente te verwaarlozen.

Daarentegen worden er nog steeds behoorlijke hoge rentes berekend voor leningen. Dan is het wel duidelijk dat hier veel geld mee wordt verdient. 

Op deze manier krijgen de mensen die hun geld toevertrouwen aan spender lender een hogere rente en degene die geld lenen betalen minder aan rente.