Creditcard zonder bkr

Creditcard zonder bkr

Ben je op zoek naar een creditcard, maar ben je in het bezit van een negatieve BKR notering? Of misschien heb je gewoonweg liever niet dat iemand al jouw financiële gegevens gaat bekijken. Maar kan je eigenlijk wel een creditcard zonder BKR controle aanvragen?

Het principe van een creditcard

Het principe van een creditcard is dat je in principe jouw uitgaven, die je doet met een dergelijke kaart, op krediet doet. Je betaalt pas achteraf de uitgaven. 

De uitgaven die je gedurende de maand doet met de creditcard worden verzameld en dan met één verzamelrekening in rekening gebracht. Hierbij heb je na het ontvangen van de rekening normaal gesproken ook nog een termijn van maximaal twee weken, waarbinnen je deze rekening dient te betalen.

Dus eigenlijk ben je door het gebruik van een creditcard doorlopend kleine bedragen aan het lenen, met telkens een korte looptijd. Daarom wordt er bij het aanvragen van een creditcard een BKR controle uitgevoerd. 

Hoe werkt een prepaid creditcard?

Bij een prepaid creditcard werkt het geheel anders. Om deze kaart te kunnen gebruiken dien je eerst saldo te storten. In plaats van kopen op krediet, betaal je hier eigenlijk als het ware vooraf. 

Daardoor is het aanvragen van een prepaid creditcard veel eenvoudiger dan een standaard creditcard. Zo is er geen sprake van een bkr toetsing en geldt er ook geen inkomenseis.

Een prepaid creditcard wordt overigens ook vaak een debit card genoemd.

Welke creditcard kan je zonder BKR toetsing aanvragen?

Eigenlijk hebben we deze vraag hierboven al beantwoord. De enige creditcard die zonder BKR toetsing wordt verstrekt is de prepaid creditcard.

Bij het aanvragen van een gewone creditcard zal er altijd een BKR toetsing worden uitgevoerd. 

Dit houdt overigens niet per definitie in, dat bij een negatieve BKR registratie, er geen creditcard wordt verstrekt.

Wel zal de limiet lager komen te liggen en zal je geen aanspraak kunnen maken op de gespreid betalen regeling, die vaak wordt aangeboden door creditcardmaatschappijen.

Keuzes creditcard zonder bkr

De kosten van een kredietkaart

Een creditcard is vaak niet gratis. Je dient er bij Visa of Mastercard op te rekenen dat je hiervoor ongeveer een bedrag van 25€ per jaar voor dient te betalen. Wil je een Goldcard of eventueel een American Express kaart, dan zal je nog duurder uitzijn. Een kaart van American Express kost al snel 60€ per jaar.

Kosten van een prepaid kaart

Prepaid creditcards kan je tegenwoordig wel gratis ontvangen. Zo kan je bijvoorbeeld de Bunq travel card geheel gratis aanvragen. 

Maar ook indien je een gratis bankrekening opent bij bijvoorbeeld de N26 of de Openbank ontvang je een gratis debit mastercard. Een prepaid creditcard aanvragen is ook mogelijk bij Viabuy. Deze kaart is echter niet gratis. 

Extra kosten naast de jaarlijkse bijdrage

Naast de jaarlijkse bijdrage, dien je ook te letten op de eventuele extra kosten die in rekening kunnen worden gebracht. 

Dan gaat het vaak om de hoge rente bij een te late betaling en de wisselkoersopslag die in rekening wordt gebracht bij een betaling in vreemde valuta. 

Contant geld opnemen met reguliere creditcards is ook een kostbare aangelegenheid. In dat geval betaal je bijvoorbeeld bij Visa en Mastercard 4% van het bedrag dat je opneemt. Een voordeel is wel dat je geld op kunt nemen waar ter wereld je bent. Enige uitzonderingen daargelaten, zoals landen als bijvoorbeeld Cuba.

Hoeveel geld kan je uitgeven?

Hoeveel geld je kunt uitgeven met een creditcard hangt af van de bestedingslimiet. Standaard bedraagt deze 1000€.

Bij een goldcard kan deze limiet ook veel hoger zijn, bijvoorbeeld een bedrag van 5000€. 

Maar je dient jezelf er wel goed bewust van te zijn dat je achteraf wel de rekening dient te betalen. Het is in de praktijk nogal eens zo dat geld uitgeven met een creditcard erg eenvoudig is, waardoor de rekening behoorlijk kan oplopen.

Daarnaast is het altijd aan te raden het bedrag van de rekening op tijd terug te betalen, om op die manier hoge kosten te voorkomen.

Geld uitgeven met een creditcard

Eenvoudig online een creditcard aanvragen

Wanneer je een creditcard wilt aanvragen kan je dit vrij eenvoudig online doen. Dit kan je doen bij de bank waar je jouw bankrekening hebt lopen, maar je kan bijvoorbeeld ook een Bijenkorf of ANWB creditcard aan te vragen. 

Door een dergelijke creditcard aan te vragen profiteer je naast alle voordelen, zoals bijvoorbeeld een aankoopverzekering, ook van van de extra voordelen die door de Bijenkorf en ANWB worden geboden.

Door het online openen van een bankrekening bij de N26 of Openbank ontvang je gratis de debit mastercard. Een gratis debit mastercard in de vorm van de Bunq travel card kan je ook eenvoudig en snel online aanvragen. Naast dat je met deze debit cards geen jaarlijkse bijdrage betaald, profiteer je op die manier ook van voordelige wisselkoersen. Bovendien kan je deze kaarten aanvragen zonder BKR toetsing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *