Creditcard vergelijken 

Creditcard vergelijken 

Tegenwoordig kan je bijna alles vergelijken, alvorens een beslissing te maken om iets aan te schaffen. Een creditcard vergelijken, alvorens daadwerkelijk een creditcard aan te schaffen, is inmiddels ook mogelijk. 

Het kiezen voor de beste creditcard zorgt er niet alleen voor dat je kiest voor de goedkoopste kaart, maar ook voor de creditcard met de beste voorwaarden. Denk hierbij aan de verzekering die eventueel horen bij de kaart. Maar ook een bestedingslimiet kan van belang zijn.

Op welke punten kan je een creditcard vergelijken?

Om de beste creditcard vergelijken mogelijk te maken, hebben we een aantal belangrijke overwegingen op een rij gezet.

De kosten van de creditcard

Uiteraard dient een creditcard niet al te duur te zijn. Let er daarom op, wat de kaart je per jaar gaat kosten. Staar je hierbij niet blind op een introductieaanbieding voor het eerste jaar. Vaak krijg je het eerste jaar de kaart gratis, maar daarna ben je een jaarlijkse bijdrage verschuldigd.

Prepaid creditcards zijn er tegenwoordig genoeg gratis te verkrijgen. Zo zijn de prepaid kaarten van de N26 bank en die van de Openbank gratis. Een bunq prepaid kaart kan je aanvragen door slechts een eenmalige bijdrage voor het maken en versturen van de kaart.

De jaarlijkse kosten is het belangrijkste verschil tussen een prepaid en normale creditcard.

Verzekeringen

Een standaard creditcard omvat tegenwoordig bijna altijd met een aankoopverzekering. Een creditcard vergelijken op dit punt,  richt zich dan vooral op de periode dat deze aankoopverzekering van kracht is.

Dit loopt uiteen van 90 dagen tot bij duurdere creditcard wel tot een jaar. Dit is van belang wanneer je veel aankopen doet.

Bij de goldcard is er vaak ook een doorlopende reisverzekering inbegrepen. Dit kan handig zijn wanneer je veel reist. Maar ook al reis je niet al te veel, dan kan dit toch zinvol zijn. 

Wanneer je bijvoorbeeld een weekendje weggaat, dan vergeet je al snel een reisverzekering af te sluiten. 

Creditcard vergelijken verzekering

En op deze manier hoef je jezelf daarover niet langer zorgen te maken, dat je vergeet een reisverzekering af te sluiten.

Betalingstermijn

Wanneer dien je de rekening van de creditcard te betalen? Des te langer de betalingstermijn, des te beter dit is. American Express schrijft het bedrag tussen de 5 en 8 werkdagen, na de datum van de rekening, van jouw bankrekening af. 

Bij een ICS creditcard, uitgever van de visa en mastercard creditcards,  vindt de automatische incasso plaats tussen de 5 en 7 werkdagen, na de datum van afrekening. Maak jezelf het bedrag over, dan heb je 21 kalenderdagen de tijd om de rekening te voldoen.

Bestedingslimiet

De bestedingslimiet hangt doorgaans af van het type creditcard dat je aanvraagt. Ga je een creditcard aanvragen in de vorm van een duurdere goldcard, dan zal de bestedingslimiet ook hoger zijn. Wil je gebruik maken van een hoge bestedingslimiet, dan zal je dus een duurdere creditcard dienen aan te vragen. 

Standaard liggen de bestedingslimieten tussen de 1,000€ en 5,000€.

Loyalty programma

Ben je van plan om veel geld uit te geven met de creditcard? Dan kan een goed loyalty programma van belang zijn. Zo kan je met de American Express flying blue kaart bijvoorbeeld flying blue miles sparen. Met de kaart van de Bijenkorf, een mastercard classic, spaar je punten waarmee je bij de Bijenkorf kunt betalen.

Welke creditcard past het beste bij jou?

Het doel van een creditcard vergelijken is het vinden van de creditcard die het beste past bij jouw situatie. En daarnaast wil je natuurlijk niet teveel betalen. Een creditcard kun je eenvoudig online aanvragen. Je zal wel documenten dienen op te sturen, zoals een kopie van een identiteitsbewijs en een bewijs van inkomen.

Jouw gegevens zullen worden gecontroleerd alvorens een aanvraag wordt goedgekeurd. Daarnaast zal er, behalve bij het aanvragen van een prepaid creditcard, ook een bkr toetsing worden uitgevoerd. Een negatieve bkr codering is in de meeste gevallen een belemmering voor het aanvragen van een creditcard.

Wil je een creditcard zonder bkr toetsing? Dan ben je aangewezen op een prepaid creditcard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *