Collectief besparen

Collectief besparen

Collectief besparen is mogelijk via partijen zoals de ANWB of vereniging eigen huis. Er zijn echter ook partijen die de indruk willen wekken dat je kunt besparen. Maar als je niet goed uitkijkt dan ben je veel duurder uit.

Blijf altijd kritisch

Aanbiedingen voor collectief besparen worden vaak via de telefoon gedaan. Mijn standaard antwoord is dan direct dat zij dit per e-mail kunnen sturen. Op die manier heb je de gelegenheid om hier goed naar te kijken. 

En vooral ook kijken naar de kleine lettertjes. Zo heb ik het zelf wel eens meegemaakt, dat ze mij een energiecontract wilden aansmeren. De prijs was dermate onvoordelig, dat een vergelijkbare prijs online zelfs niet te vinden was.

Als je geld kunt besparen via een collectief contract, dan zou ik dat zeker doen. Maar ga er niet blindelings vanuit dat het een goede aanbieding is. Zorg dat je altijd zelf gaat vergelijken. 

Financiële problemen nemen toe

Het voldoen van de vaste lasten wordt voor steeds meer mensen een probleem. Het zoeken naar de beste deal is dan ook belangrijker dan ooit.

Helaas zijn er altijd mensen die hier misbruik van willen maken. Kijk dus uit voor de mooie praatjes.

Veel organisaties die zich storten op het collectief besparen, zijn gewoon organisaties met een winstoogmerk. En zelfs indien dat niet het geval is, dan hebben zij nog steeds medewerkers in dienst die dienen te worden betaalt. Dergelijke kosten en winst gaat ten koste van hetgeen de deelnemers kunnen besparen. De vraag is wat er voor jou als onsument dan nog overblijft.

Collectief besparen oppassen

Gevolgen op korte- en langetermijn

Voor veel mensen is sparen er niet meer bij op het moment. Sterker nog, alle zeilen dienen te worden bijgezet om nog rond te kunnen komen. Dit is een zorgelijke ontwikkeling. Zowel op korte termijn als ook op lange termijn. 

Want stel dat je net een spaarpotje had opgebouwd, dan is de kans aanwezig dat je dit op korte termijn nodig hebt. En alleen om rond te kunnen komen. Dit is eigenlijk ongelofelijk dat we in Nederland in een dergelijke situatie terecht zijn gekomen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *