Buitenlands geld bestellen

Buitenlands geld bestellen

Buitenlands geld bestellen is verstandig indien je op reis gaat naar een land waarvan de valuta niet zo gangbaar is. Valuta zoals Britse ponden en Amerikaanse dollars zijn daarentegen altijd wel voorhanden. 

Ga je naar landen zoals Peru, Vietnam of dergelijke, dan is dit veel minder het geval. Wanneer je deze vreemde valuta online bestelt, heb je de zekerheid hebt dat je daadwerkelijk over de buitenlandse valuta kunt beschikken.

Is buitenlands geld bestellen eigenlijk wel nodig?

In het buitenland heb je altijd geld nodig. Daarentegen kan je in bijna alle landen tegenwoordig wel terecht met een pinpas of creditcard. 

Hier hangt het wel weer af van het land waar je naartoe gaat. Op voorhand checken hoe het zit met de infrastructuur wat betreft betalen met een creditcard of bankpas is verstandig. Zo zorg je ervoor dat je niet tegen vervelende verrassingen aanloopt.

Hierbij dien je niet te vergeten, dat het op voorhand wisselen van geld in Nederland, de duurste methode is om aan buitenlandse valuta te komen.

Online valuta bestellen

Tegenwoordig kan je valuta online bestellen bij banken of bij GWK Travelex. Hier hangt het er ook weer vanaf van welke valuta je bestelt, hoe lang het duurt voordat je het geld kunt ophalen. Gangbare valuta zoals de US dollar en het Engelse pond kun je vaak al na 30 minuten afhalen. Minder gangbare vreemde valuta bestellen dien je daarentegen tijdig te doen. Het beste is om dit 2 weken voor vertrek alvast te regelen.

Online buitenlands geld bestellen

Indien je via Schiphol vliegt kan je er ook voor kiezen om het geld bij een vestiging op Schiphol Plaza op te halen. Dit scheelt je dan weer een trip naar het GWK of naar de bank.

Vreemde valuta direct op Schiphol kopen is overigens wel erg duur.

Provisie en gehanteerde wisselkoers

Staat je niet blind op lokkertjes zoals “nu 0% provisie”. In de praktijk zijn de kosten nog steeds erg hoog voor het verkrijgen van buitenlandse valuta. Dit komt door de gehanteerde wisselkoers. 

Het komt regelmatig voor dat er wel 10% bovenop de officiële wisselkoers in rekening wordt gebracht. Op die manier ben je veel meer euro`s kwijt voor jouw buitenlandse valuta dan dat je had verwacht.

Zoveel mogelijk betalen met pinpas of creditcard

De voordeligste methode om in het buitenland te betalen is het gebruik van een pinpas of creditcard. Zeker indien je gebruik maakt van N26 of bunq wordt er geen toeslag berekend op de wisselkoers. Bij Wise kan je zelfs een gratis multi currency rekening openen, waardoor je gewoon betaalt zonder kosten of toeslag.

Een bankrekening openen bij een digitale bank, kan je tijdens een buitenlandse reis veel geld besparen.

√ Open gratis een multi-currency rekening
√ Eenmalig 5 GBP voor een bankpas
√ Ontvang de beste wisselkoers

√ Goedkoper betalen in vreemde valuta
√ Geen maandelijkse kosten
√ Direct online te openen

√ ZeroFX = geen wisselkoersopslag
√ Volledige transparantie en vrijheid
√ CO2 neutraal bankieren

Let op de kosten die in rekening worden gebracht

Voordat je naar het buitenland vertrekt is het verstandig dat je jezelf op de hoogte stelt van de kosten die in rekening worden gebracht. Bekijk wat de kosten zijn voor het wisselen van geld, het pinnen en het betalen met een pinpas. Elke manier van betalen brengt verschillende kosten met zich mee, die ook nog eens per bank verschillen.

Indien je er goed op let wat de goedkoopste manier is om in het buitenland te betalen, kan je dit veel geld schelen.

Overgebleven buitenlandse valuta

Wanneer u buitenlands geld mee terugneemt naar Nederland, dan is buitenlands geld wisselen naar euro`s is ook een dure aangelegenheid. Het is verstandig om er voor te zorgen dat je met zo min mogelijk buitenlandse valuta`s terugkeert. Bij een gwk travelex vestiging kan je de buitenlandse valuta terugwisselen naar euro`s. Veel zal je er echter niet voor krijgen.

Buitenlands geld bestellen is soms noodzakelijk, maar bestel niet teveel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×
Show

Tot wel 7 keer goedkoper geld overmaken naar het buitenland? Dat kan met Wise!

Dit zijn de bedragen in USD die iemand ontvangt wanneer je 100€ naar Amerika overmaakt:

Wise: $115,97
Rabobank $99,46
ABN AMRO $106,65
ING $103,59