Betrouwbaar geld lenen

Betrouwbaar geld lenen

Zelf zie ik regelmatig berichten voorbijkomen, waarbij er wordt vermeldt dat je tegen zeer gunstige condities geld kunt lenen. Dit lijkt te mooi om waar te zijn. Dit is het in de praktijk dan ook. Betrouwbaar geld lenen is belangrijk, om niet in het net van een malafide kredietverstrekker vast te komen zitten.

Kijk uit voor scams

Dergelijke berichten hebben vaak eenzelfde opbouw. Het is een persoon die aangeeft van iemand een lening te hebben gekregen en dat heeft hun leven ten goede veranderd. Vaak zie je dan ook dat er een religieus karakter aan het bericht wordt gegeven. De kredietverstrekker wordt afgespiegeld als een gelovig persoon, die de intentie heeft om mensen te helpen.

Eerst betalen om een lening te ontvangen

Bij dergelijke scams zie je vaak dat je eerst zelf een klein bedrag dient over te maken, om de kosten van de lening die je gaat ontvangen te dekken. Na het overmaken van het eerste bedrag zullen er nog meerdere verzoeken volgen. Net zolang totdat je ophoudt te betalen. 

Dat je daadwerkelijk geld gaat ontvangen in de vorm van een lening kun je echter vergeten. Het geld dat je overmaakt ben je kwijt. Dit geld komt vaak via tussenpersonen terecht in een ver land. 

Laat je daarom niet verleiden om op dergelijke berichten in te gaan. Ook al is het nog zo aantrekkelijk om tegen een erg lage rente te lenen. Betrouwbaar geld lenen doe je via een partij die je kent, of in ieder geval in het bezit is van de benodigde vergunningen. 

Waar dien je op te letten bij het lenen van geld?

Voordat je een lening gaat aanvragen, is het goed om jezelf af te vragen of het wel om een betrouwbare lening gaat. Een betrouwbare lening aanvragen zorgt ervoor dat je achteraf niet tegen nare verrassingen aanloopt.

Vaak is dit wel duidelijk, als je bijvoorbeeld een lening bij een bank afsluit waar je al een spaarrekening hebt geopend. Er zijn echter ook situaties denkbaar, dat dit niet helemaal duidelijk is. In dat geval is het verstandig om enig onderzoek te doen, om op die manier uit te sluiten dat je met een onbetrouwbare partner in zee gaat. Wat kan je doen om te er zeker van te zijn, dat er sprake is van betrouwbaar geld lenen?

Controleer de vergunning

Wil je een lening afsluiten bij een kredietverstrekker waar je nog nooit van gehoord hebt? Controleer dan of de kredietverstrekker in het bezit is van een vergunning. Een kredietverstrekker die in het bezit is van een vergunning zal dit altijd op de website vermelden.

Heb je het nummer van de vergunning gevonden? Dan kan je dit ook nog even controleren in het register van de AFM. 

Betrouwbaar geld lenen vergunning

Is de kredietverstrekker aangesloten bij de geschillencommissie?

In Nederland kennen we het Kifid. Dit is het financiële klachteninstituut. Indien je een geschil hebt met een financiële instelling, dan kan je hier een klacht indienen. Deze onafhankelijke organisatie zal dan uitspraak doen. 

Een kredietverstrekker die aangesloten is bij deze klachten organisatie zal zich dienen te houden aan een gedane uitspraak.

Dit zorger ervoor dat je bij een geschil niet direct naar de rechter hoeft te stappen. Daarnaast weet de kredietverstrekker dat zij zich dienen te houden aan hun wettelijke plichten. De stap naar de rechter is niet iets wat veel mensen doen bij een geschil. De stap naar een klachtencommissie, is een stap die consumenten veel sneller maken.

Reviews bekijken

Er zijn inmiddels verschillende review websites waar je ervaringen van andere klanten kunt bekijken. Dit is in mijn opinie altijd raadzaam om te doen. Hierbij is het dan wel van belang, om even goed te kijken naar de reviews die worden achtergelaten.

Ten eerste dient er sprake te zijn van een groot aantal reviews, om er zeker van te zijn dat het om echte reviews gaat.

review kredietverstrekker

Tegenwoordig kun je alles beïnvloeden en is het ook mogelijk om goede reviews te kopen. Vanuit dat oogpunt hecht ik meer waarde aan de negatieve reviews. Maar ook daar dien je te kijken naar wat er nu precies speelt. Het komt ook voor, dat negatieve reviews eigenlijk niet echt gerechtvaardigd zijn. 

Tenslotte is het ook van belang om te kijken of er sprake is van een patroon. Wellicht zijn er over bepaalde zaken meerdere negatieve reviews terug te lezen. Dit heeft meer waarde dan een enkele review.

Daadwerkelijk een lening aanvragen

Wanneer je bij het doorlopen van de bovenstaande stappen niets bent tegengekomen, waaruit blijkt dat het niet om een betrouwbare kredietverstrekker gaat, dan kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Je kunt eventueel ook meerdere offertes aanvragen, zodat je van de laagste rente bent verzekerd.

Op dit punt dien je niet te vergeten, dat de rente waarmee wordt geadverteerd de laagste rente is die zij bieden. Er kunnen altijd zaken naar voren komen, waardoor je niet in aanmerking komt voor deze laagste rente. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een bkr registratie. Dit zal van invloed zijn wanneer je wilt lenen.

Communicatie met de kredietverstrekker

Op het moment dat je een offerte gaat aanvragen, dan zal er sprake zijn van communicatie met de kredietverstrekker.

Op dit punt is het van belang dat dit een goed gevoel geeft. 

Bij een nieuwe lening, bijvoorbeeld in de vorm van een persoonlijke lening, dient een kredietverstrekker jouw financiële situatie te beoordelen. Dit zal ook het geval zijn wanneer je een lening gaat oversluiten. De kredietverstrekker zal jou een aantal vragen stellen en vragen om verschillende documenten zoals een loonstrook.

Communicatie kredietverstrekker

Ook dienen zij informatie te verschaffen wanneer je een lening gaat aanvragen. Dit dient ervoor te zorgen dat je precies weet waar je aan toe bent. 

Geeft de kredietverstrekker jou een goed gevoel?

In deze fase van het proces van het aanvragen van een betrouwbare lening, is het van belang dat het goed aanvoelt. Zolang je geen contract hebt getekend, kun je nog steeds van de lening afzien. Indien je bijvoorbeeld nog vragen hebt, dan dient deze kredietverstrekker deze goed en tijdig te beantwoorden. 

Als je het gevoel hebt dat ze je teveel pushen, dan zou dit ook een reden kunnen zijn, om alsnog van een lening af te zien en op zoek te gaan naar een andere kredietverstrekker waarbij je een beter gevoel hebt. Uiteindelijk is de laagste rente het allerbelangrijkste, maar toch is een goede service ook van belang. 

Zo is bij een persoonlijke lening de maximale looptijd 120 maanden. Indien je voor een dergelijke looptijd kiest, dan zit je een behoorlijke tijd aan de lening vast. Dit is het in mijn opinie zeker waard, om er de tijd voor uit te trekken om zodoende de juiste beslissing te nemen. Betrouwbaar geld lenen vraagt erom dat je kritisch bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *