Beste cryptomunten lange termijn

Beste cryptomunten lange termijn

Wat zijn de beste cryptomunten voor de lange termijn? Dit is eigenlijk koffiedik kijken. De wereld van de cryptocurrencies is continue in beweging. Hierdoor is het uitermate lastig om te voorspellen wat er op de lange termijn gaat gebeuren. 

Beleggen in cryptomunten brengt hierdoor altijd risico met zich mee. Je kunt jezelf dan ook afvragen of dit een goede manier van beleggen is voor beginnende beleggers.

Toch willen we op deze plek onze inzichten delen met wat wij verwachten. Dit is geen financieel advies, maar onze eigen opinie.

Hoe bepaal je nu de beste cryptomunten voor de langere termijn?

Voordat we de beste cryptomunten op de lange termijn gaan bespreken, willen we eerst uiteen zetten wat de criteria zijn waarop wij ons baseren. Een belangrijke rol speelt de grote van een cryptomunt op dit moment. Omdat er inmiddels talloze verschillende cryptomunten in omloop zijn, zal het voor nieuwe cryptomunten, of de cryptomunten die op dit moment nog geen rol van betekenis spelen, lastig worden om een plek in de top van de ranglijst van cryptocurrencies te verwerven.

Daarnaast spelen ook omgevingsfactoren en technologische ontwikkelingen een grote rol. Zo zijn wij ervan overtuigd dat energieverbruik een grote rol gaat spelen. Cryptocurrencies die minder energie vergen zijn vanuit dit oogpunt in het voordeel. Maar ook de technologie die wordt gebruikt, die eventueel op andere terreinen kan worden ingezet, is een factor die een rol kan gaan spelen.

Cardano (ADA)

De blockchain technologie van Cardano kan op verschillende terreinen worden ingezet. Voornamelijk op het gebied van smart contracts biedt dit veel mogelijkheden. Daarnaast is de snelheid ook een belangrijk pluspunt.

Wel is het zo dat er nog de nodige ontwikkeling met betrekking tot smartcontracts nodig is.

Cardano ADA

  Wij zijn er echter van overtuigd dat zij in staat zullen zijn dit verder te ontwikkelen. Op het moment dat deze stap naar verdere optimalisering van de blockchain is gezet, dan biedt de munt veel voordelen ten opzichte van de Bitcoin.

Als je een aantal jaren teruggaat en kijkt wat de voorspellingen waren met betrekking tot de koers, dan is de koers van de Cardano hier ver bovenuit gestegen. Zo was de hoogste voorspelling van de koers een waarde van $0,45 in 2025. Echter, de koers noteert nu al boven de €1.

Ethereum (ETH)

Ethereum is de tweede grootste cryptomunt na de Bitcoin. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat het een betere versie van de Bitcoin is. Zo worden de transacties via Ethereum blockchain veel sneller afgehandeld.

Dit is direct het grote voordeel van Ethereum versus Bitcoin.

Ethereum

De technologie van Ethereum biedt veel mogelijkheden Zo is er sprake van ondersteuning van smartcontracts, hetgeen bij Bitcoin niet het geval is. 

Experts zijn van mening, dat door de decentrale opzet, Ethereum wel eens de grondlegger kan zijn van het nieuwe internet. Indien dit  in de toekomst waarheid gaat worden, dan zien wij persoonlijk een gouden toekomst voor de Ethereum. Wij zijn dan ook van mening dat Ethereum een van de beste cryptomunten voor de langere termijn is.

Cosmos (ATOM)

Cosmos wordt wel het internet of blockchains genoemd. Een van de uitdagingen waar de crypto wereld op dit moment tegenaan loopt is de communicatie tussen verschillende netwerken.

Doordat dit niet altijd probleemloos verloopt, is dit is hetgeen waar Cosmos zich op richt.

Beste cryptomunten lange termijn atom

 Het wordt ook wel Blockchain 3.0 genoemd. Op dit moment ligt de koers net boven de 10€. Er zijn veel experts die verwachten dat de koers in 2025 boven de 75€ zal uitkomen. 

Bitcoin (BTC)

Bitcoin mag uiteraard niet ontbreken op de lijst van beste Bitcoins op langere termijn. Wel zijn wij iets sceptischer dan andere andere crypto beleggers. 

In onze opinie is het succes voor een groot gedeelte gebaseerd op de bekendheid en door het feit dat het de eerste substantiële cryptomunt was. 

Bitcoin lange termijn

Als mensen over cryptocurrencies praten dan is het eerste wat zij zeggen, Bitcoin!  Daarnaast is het een van de weinige cryptomunten waarmee je ook daadwerkelijk kan betalen. Inmiddels heeft El Salvador de munt als wettig betaalmiddel ingevoerd. Op die manier kan je in dit land betalen zonder tussenkomst van een derde partij zoals een bank.

Inmiddels wordt de technologie wel verder ontwikkeld, maar zijn in onze opinie andere cryptomunten verder op verschillende vlakken. Daarnaast zal vroeg of laat het enorme energieverbruik een rol gaan spelen. Dit is de grootste uitdaging die de Bitcoin heeft.

Binance coin (BNB)

De Binance coin heeft sinds begin 2021 een gigantische koerssprong doorgemaakt. En ook al heeft er een correctie op de hoogste koers plaatsgevonden, nog steeds staat de koers 7 keer zo hoog in vergelijking met het begin van het jaar. Is het bij de meeste cryptocurrencies zo dat er in de loop van de tijd meer munten bijkomen, bij de Binance coin worden er juist munten vernietigd.

Binance coin

Op die manier wordt het aanbod beperkt. Daarnaast spelen de lage transactiekosten een grote rol bij de gestegen populariteit.

Er zijn echter wel twee kanttekeningen. Ten eerste is de munt verbonden aan het Binance crypto platform. Dit kan twee kanten op gaan werken. Op dit moment in het platform van Binance erg populair waardoor de munt ook populair is. Dit kan echter in de toekomst veranderen. 

Daarnaast wordt er een korting van 5% gegeven bij het verhandelen van de munt op het platform van Binance. Dit is echter tijdelijk. Ook zal het vernietigen van munten eindig zijn. 

Hoe zit het met de andere cryptomunten?

We hebben er op deze plek 5 munten uitgepikt, die in onze opinie een optie zouden kunnen zijn voor lange termijn investeringen. Maar er zijn uiteraard nog veel meer interessante cryptocurrency zoals de Ripple (XRP).  Of misschien zelfs wel de digitale gulden.

Geld verdienen met cryptocurrencies

Geld verdienen met cryptocurrencies brengt risico`s met zich mee. In onze opinie is het dan ook noodzakelijk dat je basiskennis bezit op het gebied van blockchain en cryptocurrencies. Dit voordat je daadwerkelijk gaat kopen en verkopen. De crypto masterclass is op dit gebied een aanrader. 

Via deze training leer je welke cryptomunten je in de gaten dient te houden en misschien wel de grote stijgers gaan worden in de toekomst. Ook richt de training zich kansen op korte termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *