Beste banken volgens Forbes

Beste banken volgens Forbes

Voor het derde jaar op rij heeft het toonaangevende Forbes Magazine onderzoek gedaan, om de beste bank te achterhalen. De beste banken volgens Forbes worden bepaald op basis van ervaringen en opinies van klanten. (Bron: Forbes)

Hoe wordt de beste bank bepaald?

Er worden wereldwijd maar liefst 43.000 klanten gevraagd naar de mening over hun bank. Dit onderzoek wordt in samenwerking met Statista uitgevoerd. Statista is een autoriteit op het gebied van allerlei statistieken en onderzoeken. 

Forbes doet ook onderzoek naar de beste banken in Amerika, maar hierbij kijken zij naar de cijfers van de bank zelf. Hiervoor analyseren zij de jaarrekeningen van deze banken.

De criteria van Forbes

De methode om de beste banken te bepalen aan de hand van de mening van klanten verdient in mijn opinie de voorkeur. Je hebt er als klant weinig aan als een bank veel winst maakt. Het is veel belangrijker voor de klant dat er goede service wordt verleend en dat daarnaast de kosten niet te hoog zijn. De algemene tevredenheid bepaalt vervolgens of de bank een notering krijgt op de lijst van beste banken volgens Forbes.

De algemene tevredenheid wordt bepaald op basis van de volgende categorieën:

  • Vertrouwen in de bank
  • De kosten
  • De aangeboden digitale diensten
  • Financiële advisering

Welke banken scoren goed volgens Forbes?

In het overzicht van april 2021 van de beste banken volgens Forbes, valt op dat de relatief nieuwe en online banken goed scoren. Zo staat de Duitse N26 hoog op de lijst. Ook de Openbank is terug te vinden in de top van de beste banken in Spanje.

De Nederlandse online banken KNAB en bunq krijgen geen topneteringen als zijnde een van de beste banken. 

Beste banken volgens Forbes

Wat ook opvalt is dat in de lijst van beste banken de ABN AMRO en ING ontbreken. De Regiobank, Rabobank, Triodos bank, SNS en de ASN bank staan wel op de lijst. 

De onstuitbare opkomst van digitale banken

De opkomst van digitale banken in vergelijking met vorig jaar blijft volgens Forbes niet onopgemerkt. Hierbij geven zij aan, dat met name de N26 eruit springt. De mogelijkheid tot het openen van een gratis bankrekening en bovendien de continue technologische ontwikkeling, zorgt ervoor dat deze bank een sterke groei doormaakt en inmiddels een geduchte concurrent is voor de grote banken die al decennialang actief zijn. 

Nu de N26  zich ook gaat richten op de Amerikaanse markt, wordt er verwacht dat de groei alleen nog maar sneller zal gaan.

Zeer geavanceerde app
Niet langer maandelijks betalen
Snel en eenvoudig online te openen

Startups en moderne infrastructuur

Forbes besteed ook nog extra aandacht aan de vele startups in de financiële wereld. Zij zien snelgroeiende startups, die werken met lage operationele kosten, als een serieuze bedreiging voor de grote traditionele banken. 

De moderne infrastructuur van deze startups zorgt ervoor dat zij een goede concurrentiepositie hebben bemachtigd.

De veranderende rol van banken

Een ander interessant punt wat terug te lezen is in het artikel van Forbes is de rol die banken op dit moment spelen. Waren banken de voornaamste oorzaak van de crisis in 2008, bij de corona crisis spelen banken een geheel andere rol. 

Het zijn nu de banken die een belangrijke rol spelen bij het uit de crisis komen. Door het verstrekken van kredieten kunnen zij de economie weer op gang helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *