Beginnen met cryptocurrency

Beginnen met cryptocurrency

Hoe kan je nu het beste beginnen met cryptocurrency? Beleggen in crypto is iets wat veel mensen aanspreekt. Er valt enorm veel geld mee te verdienen. Het is echter ook van belang om niet uit het oog te verliezen, dat het zeer zeker ook  mogelijk is om geld te verliezen. 

Tips voordat je aan de slag gaat met cryptocurrency

Het is dan ook van groot belang dat je weet wat je gaat doen. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet, om de kans op succes te vergroten. Maar daarnaast ook om eventuele verliezen te beperken. Zo realistisch dien je namelijk wel te zijn.

1. Kennis opdoen omtrent het thema cryptocurrency

In onze opinie is het van groot belang, dat je er eerst voor zorgt dat je de beginselen omtrent het thema cryptocurrency goed begrijpt. Daarbij dien je te denken aan begrippen zoals blockchain, een wallet (digitale portemonnee) etc.

Maar ook het verschil begrijpen tussen de verschillende soorten coins en wat bijvoorbeeld de rol van een crypto exchange is. Vergeet hierbij ook niet het belang van basiszaken, want hoe koop je nu Bitcoins?

In onze opinie is het altijd verstandig om eerst met een goede training te beginnen. De crypto masterclass is op dit gebied aan te bevelen. Maar ook de beleggers academy biedt goede trainingen en cursussen op het gebied van crypto. Beginnen met cryptocurrency vraagt om het opdoen van de nodige kennis. Sla deze stap niet over!

Crypto Masterclass

Beginnen met cryptocurrency

√ Leer alles over cryptocurrency
√ Ontvang 7 gratis e-books
√ Leer welke cryptocurrencies je wanneer dient te kopen
√ 14 dagen niet goed geld terug garantie

Direct inschrijven

Beleggers Academy

Beginnen met cryptocurrency

√ Training door praktijk experts
√ Speciale cryptocurrency modules
√ Ook individuele coaching mogelijk
√ 3 uur lang gratis toegang

Gratis uitproberen

2. Het nieuws goed volgen

Nieuwsberichten hebben ontzettend veel invloed. Omdat er eigenlijk geen sprake is van onderliggende waarde, spelen sentimenten een belangrijke rol. Een positief bericht kan een koers doen exploderen. 

Een negatief bericht kan er ook voor zorgen dat de koers van een digitale munt onderuit gaat. Je dient dan ook het nieuws goed te volgen, zodat je niet achter de feiten aanloopt en te laat bent om actie te ondernemen. Als je de volgende dag pas een belangrijk bericht voorbij ziet komen, dan ben je helaas te laat om hierop te reageren.

Van belang is ook om de juiste bronnen te vinden voor jouw informatie. Helaas gaat er op het internet meer onzin rond dan goede en betrouwbare informatie. 

Je dient niet alleen nieuwsberichten te volgen die direct betrekking hebben op de markt van cryptomunten zoals de Bitcoin, maar ook meer algemene berichten van bijvoorbeeld de Nederlandsche bank (DNB). Beginnen met cryptocurrency houdt in dat je het nieuws goed dient te volgen.

3. Beginnen met kleine bedragen

Al doende leert men is een bekende uitdrukking. Dit geldt zeker ook voor de handel in crypto. Bij het beginnen met cryptocurrency is het dan ook verstandig om eerst eens met kleine bedragen te beginnen. 

Op die manier leer je de handel onder de knie te krijgen. Als je op een punt terecht komt dat je instaat bent om modellen en grafieken goed te interpreteren en de juiste instap en uitstapmomenten leert herkennen, dan is het tijd om op te schalen. 

Wanneer dat is? Dat hangt grotendeels van jezelf af. Ook hoe actief je aan de slag gaat speelt hier een rol. Steek je er veel tijd in, dan zal je de handel in crypto sneller onder de knie krijgen.

Klein bedrag beginnen crypto

Bij brokers zoals Bitvavo kun je ook een account aanmaken, in de vorm van een proefaccount. Op die manier handel je dan niet direct met echt geld en kan je gerust een foutje maken, zonder dat je dat veel euro`s gaat kosten. Ook kan je jezelf dan vertrouwd maken met de verschillende crypto die je kunt kopen. Bij het beginnen met cryptocurrency dien je te voorkomen dat je direct tegen verliezen gaat aanlopen.

4. Toepassen van risicospreiding

Risicospreiding is een van de belangrijkste elementen bij het beleggen. Dit geldt ook voor het beleggen in crypto. Zorg voor een goede risicospreiding, door niet al jouw geld in één coin te investeren. Daarnaast is het ook niet verstandig om  al jouw geld in crypto te investeren.

Beleg bijvoorbeeld ook een gedeelte van het geld dat je wilt beleggen in aandelen. Of kijk eens naar de mogelijkheden die crowdfunding vandaag de dag biedt. Daarnaast is het ook altijd verstandig om een buffer op een spaarrekening aan te houden.

Ook al ben je heel enthousiast over een bepaalde coin, je hebt nooit zekerheid dat de verwachtingen uitkomen. Dus ook in een dergelijke situatie is risicospreiding van groot belang.

5. Raak niet in paniek

Angst is altijd een slechte raadgever. Dit geldt ook bij beleggen. Wanneer het even tegenzit, dan dien je niet direct jouw strategieën overboord te gooien. Zorg ervoor dat je eerst rustig analyseert wat er nu precies aan de hand is. 

Blijkt dat jouw strategie niet werkt? Dan dien je deze aan te passen. Maar ga hier zeker niet overhaast te werk. 

De kans is dan groot dat je later spijt krijgt. Helaas kan ik hier uit ervaring over meepraten. Wanneer je een bepaalde cryptomunt hebt gekocht, dan dien je er rekening mee te houden dat het mogelijk is, dat deze munt in waarde gaat dalen.

6. Let op de lange termijn

Veel beleggers in digitale valuta zijn op zoek naar grote winsten op korte termijn. Dit houdt per definitie in dat je dan ook grote risico`s dient te nemen. Persoonlijk ben ik een voorstander van de lange termijn. 

Door iets minder risico te nemen en op langere termijn een solide rendement te realiseren, zal op lange termijn jouw vermogen gaan groeien.

Lange termijn visie

Ga je voor de korte termijn winsten, dan loop je ook het risico dat je op korte termijn jouw gehele vermogen kwijtraakt.

7. Winsten op tijd realiseren

Winst is pas winst als het geld op jouw bankrekening staat. Vanuit dat oogpunt dien je op een gegeven moment ook te verkopen om winst daadwerkelijk te realiseren. Bezit je een bepaalde coin die sterk is gestegen, overweeg dan om een gedeelte te verkopen om op die manier jouw winst veilig te stellen. Vervolgens kan je dan weer investeren in een andere coin waarvan de vooruitzichten goed zijn. 

Wacht je te lang, dan is er de kans dat de winst verdampt. Want vergeet niet, dat na een grote koersstijging beleggers hun winsten zullen gaan verzilveren. Dit zorgt voor een groter aanbod, met het risico dat de koers zal gaan zakken.

8. Zorg dat je altijd kritisch blijft

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste wanneer je gaat beginnen met cryptocurrency. Zorgt dat je altijd kritisch blijft. Iets wat te mooi is om waar te zijn, is dat bijna ook altijd. Hierbij dien je bijvoorbeeld erg uit te kijken voor berichten op sociale media en emails die je ontvangt, die je gouden bergen beloven. 

Als je daarop ingaat, gaat het je alleen maar geld kosten. Zorg er dan ook voor, dat indien je ergens iets leest, dat je altijd dubbel checkt of dit wel echt klopt.

Omdat er zoveel geld omgaat in de wereld van de virtuele valuta, terket dit helaas ook mensen aan met verkeerde intenties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *