N26 creditcard

Bestaat er een N26 creditcard? Ja en nee. Een creditcard met een bestedingslimiet is niet beschikbaar. Het gaan namelijk om een debit mastercard, wat een soort van prepaid card is. En in dit geval een gratis prepaid creditcard.

De verschillende bankkaarten en creditcards

Wanneer je een rekening opent ontvang je automatisch deze master debit card. Voor Nederlanders is er ook de mogelijkheid om aanvullend een maestrocard aan te vragen. Dit omdat de debit mastercard niet overal wordt geaccepteerd.

Gratis N26 rekening

√ Ontvang de N26 creditcard
√ Geen wisselkoersopslag
√ In een paar minuten aan te vragen
√ Geen maandelijkse kosten

Betalen zonder wisselkoersopslag

Het grote voordeel van de N26 creditcard is dat er geen sprake is van een wisselkoersopslag, wanneer je vreemde valuta betaalt. Dit kan je behoorlijk wat geld besparen, tijdens een vakantie of zakenreis in het buitenland. 

Ga je geld opnemen in vreemde valuta, dan is er wel sprake van een wisselkoersopslag. Deze wisselkoersopslag is met 1,7% ook best wel fors. Dit is echter in onze ogen direct een van de weinige nadelen van een bankrekening bij de N26.

Hoeveel kost een N26 credit card?

De bankrekening bij de N26 is gratis te openen. Dat wil zeggen, de N26 standard, voorheen N26 black, Je ontvangt dan een virtuele creditcard. Indien je een fysieke kaart wilt ontvangen, wordt hier sinds kort een eenmalig bedrag van 10€ in rekening gebracht. Dit is echter eenmalig en je betaalt verder geen maandelijkse of jaarlijkse kosten. Daarnaast ontvang je ook een virtuele, ook wel een online creditcard genoemd.

Kies je voor een van de betaalde bankrekeningen bij de N26 bank, dan worden deze eenmalige kosten niet in rekening gebracht. Zo ontvang je bij de N26 metal rekening een flashy N26 metal card. 

Wel kost deze bankrekening dan 16,90€ per maand. Hiertegenover staat dan wel dat je bijvoorbeeld overtal en altijd gratis kunt pinnen. Dus ook in het buitenland wanneer je vreemde valuta gaat pinnen.

Bij N26 smart, welke bankrekening 4,90€ per maand kost, ontvang je een kleurrijke debit mastercard.

Gebruik van Apple Pay en Google Pay

Aangezien de N26 creditcard wordt uitgegeven door een fintech bedrijf, mag je verwachten dat zij op technologisch gebied voorop lopen. Vanuit dat oogpunt is het dan ook mogelijk om de N26 creditcard te gebruiken in combinatie met zowel Apple Pay en Google Pay. 

Dit zorgt ervoor dat je de kaart op bijna elke plek in Nederland kunt gebruiken. 

N26 creditcard apple pay

Wel dien je hiervoor uiteraard een smartphone of smartwatch te beschikken die hiervoor geschikt is.

Wil je toch een kaart met een bestedingslimiet?

Om de N26 creditcard te kunnen gebruiken dien je eerst saldo te storten. Heb je toch liever een creditcard met een bestedingslimiet, dan dien je deze ergens anders aan te vragen. In onze opinie is het prima mogelijk om de N26 debit mastercard te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld een visa card. 

Hierbij kan je dan bijvoorbeeld kiezen voor de visacard van de Bijenkorf of de ANWB. Creditcards worden namelijk ook onafhankelijk van banken uitgegeven.

Inclusief gratis betaalrekening

De N26 creditcard ontvang je bij het openen van een gratis betaalrekening. Het is  niet mogelijk om alleen de creditcard aan te vragen. Deze zijn altijd gekoppeld. In onze opinie is dit echter geen nadeel, aangezien de betaalrekening geheel gratis is.

Bovendien is de betaalrekening erg gebruiksvriendelijk. Via de app heb je altijd inzicht in jouw bankzaken. Daarnaast kan je push notifications instellen, zodat je automatisch een berichtje krijgt, indien er geld wordt afgeschreven of wordt bijgeschreven op jouw bankrekening. In onze opinie is dit een goede optie voor het openen van een extra betaalrekening.

Is het saldo op de bankrekening wel veilig?

Om de N26 creditcard te kunnen gebruiken dien je te beschikken over een positief saldo op de betaalrekening, dat minimaal gelijk is aan het bedrag dat je wil uitgeven met de N26 creditcard. 

Vanuit dit oogpunt is het uiteraard erg belangrijk dat dit saldo wel veilig is. Het goede nieuws is dat deze Duitse online bank in het bezit is van een Duitse bankvergunning. 

Hierdoor is het Duitse depositogarantiestelsel van toepassing en hoef je niet bang te zijn dat de bank bijvoorbeeld failliet gaat.

In een dergelijke, zeer onwaarschijnlijk, situatie krijg je jouw geld terug van de Duitse overheid. 

Duitse bank

Dit is het enige verschil met een Nederlandse bank. Bij alle Nederlandse banken krijg je in het geval van een faillissement het geld terug van de Nederlandse overheid.

Engelstalige website

Op dit moment is er nog geen Nederlandstalige website beschikbaar. Ook de app is in het Engels. Doordat de N26 een online bank is, richten zij zich op klanten in heel Europa. Vanuit dat oogpunt zijn wij uiteraard een klein land. Persoonlijk verwacht ik dan ook niet dat er snel een Nederlandstalige website of app beschikbaar zal komen. 

Wel is er inmiddels een website beschikbaar in het Frans en in het Duits. Daarentegen is bijvoorbeeld een Spaanstalige website nog niet beschikbaar. Het lijkt mij logisch dat zij eerst voor de taal van de grotere landen in Europa kiezen, alvorens het Nederlands aan de beurt is.

Je dient je hierdoor gewoon te maken met een aantal Engelse termen. Veel termen zoals bank account, N26 account of metal account spreken echter voor zich. In onze ogen vormt dit geen belemmering voor het gebruik maken van de diensten van de N26 bank.