Geld opnemen bunq

De kosten voor geld opnemen bij bunq hangen af van het pakket waarvoor je hebt gekozen. Op dit moment worden er de volgende kosten in rekening gebracht.

Geld opnemen bunq

Kosten per geldopname bij bunq:

bunq bankrekening: 1- 4  5 - 9 10 of meer
Easy GreenGratis0,99€2,99€
Easy MoneyGratis0,99€2,99€
Easy Bank0,99€2,99€2,99€

Overstappen naar een duurder pakket

Bij Easy Green en Easy Money kan je dus elke week een keer gratis geld opnemen, terwijl je bij Easy Bank direct vanaf de eerste opname dient te betalen. Indien je regelmatig pint, dan is het de overweging waard om te kiezen voor Easy Green of Easy Money in plaats van Easy Bank. 

Hetgeen je extra per maand zal dienen te betalen, verdien je dan namelijk door het gratis geld opnemen al snel terug. Daarnaast krijg je dan ook nog vele andere extra`s die je bij Easy Bank niet ontvangt. 

Denk hierbij aan ZeroFX, waardoor je in het buitenland altijd betaalt met de officiële middenkoers, zonder wisselkoersopslag.

Hoeveel geld kan je opnemen?

Geld opnemen bij bunq is beperkt tot een bedrag van 500€ per dag. Deze limiet is niet te verhogen. Voor pinbetalingen in de winkel heb je wel de mogelijkheid om zelf een hoger bedrag in te stellen.

Indien je in één keer een groot bedrag contant nodig hebt, is dit best wel een beperking. Je dient hier rekening mee te houden en dan een aantal dagen achter elkaar pinnen, om een hoger bedrag contant in handen te krijgen. Het nadeel is dan wel weer dat je meerdere keren de transactiekosten dient te betalen. Dit is in onze opinie een nadeel van een bankrekening bij bunq.

Waar kan je geld opnemen bij bunq?

Bij bunq ontvang je een maestro kaar of een credit Mastercard. In Nederland is de meest gangbare kaart de maestro kaart. Hiermee kan je overal geld opnemen en betalen. 

Met de credit mastercard zijn er locaties waar de kaart niet wordt geaccepteerd. Geld opnemen bij bunq met de maestro kaart biedt je daardoor meer zekerheid, dat je terecht kunt met jouw bankpas. Daarnaast kan je ook gewoon gebruik maken van Google Pay of Apple Pay. Mogelijkheden zijn er genoeg.

Waar geld opnemen bij bunq

In het buitenland is dit net weer iets anders. Persoonlijk loop ik bijvoorbeeld in Duitsland wel eens tegen situaties aan dat er geen maestro wordt geaccepteerd.

Steeds meer betalen voor het opnemen van contant geld

Tot voor kort was het opnemen van geld bij de meeste banken gratis. Dat wil zeggen, in Nederland. Buiten Europa diende je zowiezo al te betalen. Echter, meer en meer banken beginnen met het in rekening brengen van kosten voor het pinnen. Ga je een bankrekening openen, dan is dit iets om op te letten.

Zo zal je, nadat je bij de ABN AMRO per jaar meer dan 12.000€ contact hebt opgenomen, per transactie dienen te betalen. In dat geval wordt er maar liefst 5€ plus 0,5% per geldopname in rekening gebracht.

Betalen bij de Rabobank

Bij de Rabobank dien je vanaf september een bedrag van 0,75€ te betalen, indien je bij een andere geldautomaat dan de geldmaat pint. Aangezien er in het buitenland geen geldmaat aanwezig is, houdt dit automatisch in, dat je overal in het buitenland altijd dient te gaan betalen. 

De reden voor het in rekening brengen van dit bedrag is dat de kosten van geldautomaten alsmaar toenemen. Daarentegen neemt het gebruik van geldautomaten steeds verder af.