Bankpas aanvragen

Bankpas aanvragen

Een bankpas aanvragen is eenvoudig. Maar let er dan wel op hoeveel je dit gaat kosten. Een vervangende bankpas, wanneer een bankpas is vervallen, is gratis. Ga je een extra bankpas aanvragen, dan zijn er doorgaans wel kosten aan verbonden. 

Dit hangt dan af van de bankrekening die je hebt afgesloten. Ook voor een vervangende pas, door verlies of diefstal is doorgaans niet gratis.

Een bankrekening met meerdere bankpassen

Bij sommige banken, zoals de KNAB bank, kan je zonder extra kosten een extra bankpas aanvragen. Ga je bij andere banken een nieuwe betaalpas aanvragen, dan worden er vaak wel kosten in rekening gebracht.

Het blokkeren van een bankpas

Ben je jouw bankpas kwijt, of vermoed je dat deze is gestolen? Dan is het verstandig deze eerste te laten blokkeren. Vaak kan je deze ook tijdelijk laten blokkeren, zodat je meer tijd hebt om deze te zoeken. Heb je de pas gevonden, dan kan je deze weer laten deblokkeren. 

Kan je de bankpas echt niet meer vinden, dan kan je alsnog een vervangende betaalpas aanvragen. In dat geval wordt de oude betaalpas geblokkeerd.

Contactloos betalen

Contactloos betalen wint snel aan populariteit. Ook doen meer en meer mensen dit per telefoon of via een smartwatch. Hierdoor wordt het belang van een betaalpas steeds kleiner. 

Uiteraard kan je nog steeds niet helemaal zonder, want voor bijvoorbeeld het contant geld opnemen heb je nog steeds een bankpas nodig. Hier zal voorlopig ook geen verandering in komen.

Bankpas aanvragen contactloos

Let op de limiet voor contactloos betalen

Door het beperken van het maximale bedrag wat je per dag contactloos kunt uitgeven, kan je het risico beperken. Dat is echter wel het nadeel van contactloos betalen. Alleen het in het bezit hebben van de betaalpas zorgt er al voor dat iemand hiervan misbruik kan maken. 

Hoeveel kost een extra bankpas?

Ga je een bankpas aanvragen? Kijk dan goed wat de kosten zijn van een nieuwe pas. Het gaat vaak om een klein bedrag per maand, maar je dient dit bedrag toch elke maand weer opnieuw te betalen. En indien je een bankrekening opent, waarbij je niet elke maand hoeft te betalen, dan bespaar je toch eenvoudig dit geld elke maand weer uit.

Bank pakketMaandelijksEenmaligOpmerking
KNAB€ 0,00€ 0,005 bankpassen inbegrepen
N26 bank€ 0,00€ 10,00 
SNS basis€ 0,75  
Regiobank€ 0,83  
ING€ 1,00  
Rabobank direct€ 1,40  
ABN Amro€ 1,40  
ASN bank€ 1,50  
Openbank  Extra bankpas aanvragen niet mogelijk
bunq€ 0,00€ 0,003 passen inbegrepen

Let op gebruik buiten de Europese unie

Skimming van bankpassen, waarbij de gegevens worden gekopieerd en vervolgens op een andere bankpas worden geplaatst, komt binnen de Europese Unie nog maar weinig voor. Buiten de Europese Unie is dit een nog regelmatig terugkerend probleem. Het is daarom verstandig om standaard de bankpas zo in te stellen, dat deze niet buiten Europa gebruikt kan worden. Hiermee reduceer je het risico dat er geld van jouw bankrekening wordt gestolen drastisch.

Helemaal uitgesloten is dit echter niet. In de gaten houden dat er niet ten onrechte geld van jouw rekening wordt afgehaald is dan ook altijd aan te raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *