Albert Heijn koopzegels

Albert Heijn koopzegels

Iedereen kent wel de Albert Heijn koopzegels. Maar is het nu interessant om hieraan mee te doen? In andere woorden, levert het je ook echt wat op. 

Hoe werken AH koopzegels?

Het principe is vrij simpel. Voor elke euro die je besteed bij de Albert Heijn, heb je de mogelijkheid om een zegel te kopen. Hiervoor betaal je 0,10€. Een volle kaart bevat 490 zegels, wat je 49€ kost.. 

Bij het inleveren van een volle spaarkaart ontvang je 52€. Dat is dus een winst van 3€ die je kunt behalen met de Albert Heijn koopzegels. 

Is het rendement echt 6%?

Hierbij wordt er gesproken van 6% rendement. In de praktijk bereken je rendement op jaarbasis. Het hangt er dan ook vanaf, hoe lang je erover doet voordat een kaart vol is, om het daadwerkelijke rendement te bereken. Daarnaast is er ook sprake van verschillende aankoopmomenten, waardoor het rendement nog lastiger te bepalen is.

Om een spaarkaart met koopzegels van de AH te vullen, dien je voor 490€ aan boodschappen te besteden. Stel dat je ter waarde van 100€  per week aan boodschappen besteed, dan duurt het dus 5 weken voordat een kaart vol is. Het rendement op jaarbasis op de Albert Heijn koopzegels is dan ook ontzettend hoog.

Sneller zegels sparen

Tegenwoordig bestaat er ook Albert Heijn Premium. Hiervoor dien je wel 12€ per jaar te betalen. Voor dit bedrag ontvang je verschillende voordelen, zoals extra korting op het biologische assortiment. 

Daarnaast biedt dit abonnement je de mogelijkheid om het dubbele aantal koopzegels via de AH app aan te schaffen, bij het afrekenen van de boodschappen aan de kassa.

AH premium aanschaffen voor alleen de extra koopzegels, is alleen zinvol wanneer je voor meer dan 1.960€ per jaar aan boodschappen doet bij de AH.

Doordat je 2x zo snel spaart, zal dit de 12 euro extra opleveren hetgeen de premium optie kost.

Koopzegels AH

Wat kan het opleveren?

Een huishouden van 4 personen geeft gemiddeld 150€ euro per week aan boodschappen uit. Zou je dit gehele bedrag bij de Albert Heijn besteden, dan kan je 15 kaarten vol sparen. Dit levert je dan 45€ per jaar op. Dit lijkt niet al te veel, maar op een bankrekening of spaarrekening ontvang je helemaal geen rente.

Indien dit op jou van toepassing is, dan is het verstandig om voor 12 euro AH premium aan te schaffen. Dit zal zich dan dubbel en dwars terugbetalen.

Dit kan het sparen van de Albert Heijn koopzegels je per jaar opleveren;

Boodschappen per week:€ 50,00€ 100,00€ 150,00
Standaard€ 15,92€ 31,84€ 47,76
Premium€ 31,84€ 63,67€ 95,51

Het voordeel voor de Albert Heijn

Albert Heijn heeft dit systeem uiteraard niet voor niks in het leven geroepen. Een belangrijke reden is de klantenbinding. Iemand die actief koopzegels spaart, zal geneigd zijn de boodschappen zoveel mogelijk bij de Albert Heijn te doen.

Daarnaast levert het Albert Heijn ook financiering op voor hun activiteiten. Tot het moment dat je de koopzegels van AH laat uitbetalen, heb je als het ware een spaarrekening bij de supermarkt. 

In het verleden was het ook zo, dat een gedeelte van de zegels niet werden geclaimd. Deze raakte kwijt. Hierdoor kwam het rendement wat de AH diende uit te betalen, lager uit dan de 6%. Door het gebruik van de app lijkt dit echter verleden tijd.

Is het zinvol om zegels te sparen?

Een koopzegel kopen levert een mooi rendement op. Je dient echter wel uit te kijken, dat je door alleen te gaan winkelen bij één supermarkt, dat je uiteindelijk niet veel duurder uit bent. 

Uiteindelijk dien je voor 490€ aan boodschappen uit te geven, waarvoor je vervolgens 3€ rendement ontvangt. 

Ben je bij de boodschappen 1% duurder uit, dan kost je dit echter al 4,90€. Koopzegels sparen dien je dan ook met beleid te doen. Het is verstandiger dat je er iets langer over doet, voordat jouw spaarkaart vol is, dan dat je klakkeloos alles bij de Albert Heijn gaat kopen. Het is verstanding om altijd aanbiedingen van verschillende supermarkten te vergelijken.

AH Koopzegels zinvol

Digitaal sparen via de App

Sinds een aantal maanden wordt er alleen nog maar met digitale koopzegels gewerkt. Je dient dus de app te hebben geïnstalleerd, om de zegels te sparen. Wellicht is dit voor oudere mensen, die gewend zijn aan de papieren Albert Heijn koopzegels, vervelend. 

Persoonlijk ben ik ontzettend blij dat het sparen nu online geschied. Op die manier hoef je de zegels niet meer te plakken en kan je deze ook niet langer kwijtraken

Ik ben overigens wel erg benieuwd hoeveel het digitaal sparen Albert Heijn, doordat er geen zegels meer kwijtraken, gaat kosten. Daarnaast verwacht ik persoonlijk, dat dit er ook toe zal leiden dat er meer mensen gaan sparen

Een vol digitaal spaarboekje levert vooralsnog hetzelfde op als de papieren variant.

Koopzegels AH uitbetalen

Je kunt de volle spaarkaarten contant laten uitbetalen of door middel van retourpinnen op jouw bankrekening laten uitbetalen. Een derde mogelijkheid is om het bedrag van een volle spaarkaart te verrekenen, met je boodschappen die je dient af te rekenen. Bij het verrekenen met de boodschappen kan je maximaal 3 digitale koopzegelboekjes inleveren. 

Elk digital koopzegelboekje heeft een waarde van 52 euro, waardoor je maximaal 156 euro met de boodschappen kunt verrekenen.

Dit is wel alleen mogelijk in de winkel. Bij online boodschappen is dit niet mogelijk. Wellicht dat dit in de toekomst wel het geval zal zijn.

Eenvoudig sparen

Heel veel kan je niet sparen via de koopzegels van de AH. Wat je bijvoorbeeld wel kan doen is om op deze manier te sparen en de volle spaarkaarten inwisselen op het moment dat je met vakantie gaat. 

Op die manier heb je dan op een eenvoudige manier een extra budget voor de vakantie beschikbaar. Doordat je steeds kleine bedragen spaart zal je hier weinig van merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *